Jännityksen lempeä hallinta

Jännityksen hallinnan valmennukset tuovat helpotusta jännittämiseen lempeillä, tehokkailla, helposti opittavilla ja käytännössä toimiviksi todetuilla menetelmillä, jotka sopivat mihin tahansa jännitystä aiheuttavaan tilanteeseen ja niihin valmistautumiseen, esimerkiksi:

  • esiintyminen ja muu esillä oleminen
  • erilaiset sosiaaliset tilanteet ja ihmisten kohtaaminen
  • työhön, opiskeluun tai harrastuksiin liittyvät koe- ja kilpailutilanteet
  • työhaastattelut, soveltuvuustestit yms.
  • elämän muutostilanteet
  • tai mikä tahansa haasteelliselta tuntuva asia

– – –

Jännitys on ihmisen luonnollinen reaktio uhkaavilta tuntuviin asioihin ja lähestulkoon kaikki jännittävät joskus. Sopivan pieni annos jännitystä voi olla hyödyllistäkin, koska se virittää kehomme ja mielemme kohtaamaan tulossa olevan tilanteen. Liiallinen jännitys voi kuitenkin heikentää elämänlaatua ja hyvinvointia sekä rajoittaa ja kaventaa elämää, joskus jopa kokonaan estää toimimasta. Monelle meistä ovat tuttuja rajutkin jännittämiseen liittyvät fyysiset sekä psyykkiset reaktiot.

Jännityksen täydellinen poistaminen ei ehkä ole edes mahdollista eikä tarpeellistakaan, mutta onneksi on olemassa monenlaisia keinoja, joiden avulla voi helpottaa, hallita ja säädellä liiallista ja epämiellyttävältä tuntuvaa jännitystä. Joskus auttaa jo se, että muuttaa suhtautumistaan jännitykseen hyväksymällä sen ihmiselämään kuuluvana luonnollisena asiana, jota ei tarvitse yrittää peitellä. Rentona ja levollisena mielemme toimii joustavammin ja pystymme keskittymään paremmin käsillä olevaan asiaan. Levollinen mieli edistää luovuutta ja tukee huippusuoritusten syntymistä.

Unelmapuun valmennukset pohjautuvat pääosin kognitiivisen ja positiivisen psykologian perusajatuksiin sekä Coachingin, NLP:n ja Mindfulnessin mukanaan tuomiin mielen ja kehon hallintaa sekä itsensä johtamista tukeviin menetelmiin. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset hengitystekniikat ja rentoutumismenetelmät, mielikuvaharjoittelu, voimavarojen ankkurointi, tunnetilojen säätely ja haluttujen tunnetilojen luominen sekä uusien itseluottamusta lisäävien ajatus- ja toimintamallien rakentaminen. Valmennukset suunnitellaan ja muokataan aina asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopivaksi.

Jännityksen hallinnan valmennuksia toteutetaan:

  • henkilökohtaisena valmennuksena
  • ryhmävalmennuksena
  • työyhteisövalmennuksena

Henkilökohtainen valmennus

Henkilökohtainen valmennus on omaa aikaa juuri sinulle. Valmentajan tuella voit käsitellä tilannettasi lempeästi omaan tahtiisi ja omassa rauhassasi. Saat räätälöityä täsmäapua jännittämiseen ja opit menetelmiä, joita soveltamalla luot pysyvää helpotusta elämääsi.

Yhden valmennustapaamisen suositeltu kesto on 1,5 – 2 tuntia ja hinta on 120 euroa (neljän kerran valmennuspaketti 450 euroa). Valmennukset toteutetaan henkilökohtaisena tapaamisena Lahden keskustassa tai tarvittaessa tilanteen mukaan myös puhelimella tai Skypellä. Lue lisää henkilökohtaisesta coachingista.

Ryhmävalmennus

Ryhmävalmennuksia toteutetaan 3-6 henkilön pienryhmässä, sekä yksittäisinä valmennusiltoina että useamman kerran valmennusohjelmina. (Seuraa ilmoittelua myös Facebookissa)

Työyhteisövalmennus

”Jännityksen lempeä hallinta – huippusuorituksia rennolla mielellä”
Valmennuksessa opitaan menetelmiä, jotka lisäävät rentoutta, levollisuutta ja keskittymiskykyä, sekä tukevat mielen ja kehon hallintaa ja taitavaa itsensä johtamista. Menetelmät sopivat mihin hyvänsä jännitystä tai suorituspaineita aiheuttavaan tilanteeseen – esimerkiksi esiintymiseen ja muuhun esillä olemiseen, työsuorituksiin, sosiaalisiin tilanteisiin,  koe- ja testitilanteisiin, jne… Myös valmennus itsessään on lempeä; siellä ei harjoitella ’jännittäviä tilanteita’, vaan jokainen voi myöhemmin omassa rauhassaan soveltaa oppimaansa.

Valmennus räätälöidään asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin parhaiten sopivaksi. Kysy lisää ja pyydä tarjous. Katso myös muut henkisen työhyvinvoinnin valmennukset.

– – –

Erityisteemana: Mielentaitojen valmennus koiraharrastajille

Uusi valmennusryhmä alkoi 8.2.2018, aiheena ”Mentaalivalmennus kisaamisen aloittamiseen”

Lue lisää koiraharrastajille suunnatuista mielentaitojen valmennuksista sivustolta www.koirailoa.unelmapuu.fi