Hyvän elämän valmennusillat

Hyvän elämän valmennusillat ovat rentoja, voimaannuttavia ja oivalluttavia. Valmennukset toteutetaan luottamuksellisessa hengessä. Voit osallistua keskusteluihin tai pohtia omassa rauhassa juuri siinä määrin kuin itse haluat.

Tilaa ystäviesi kanssa oma valmennus alla olevista aihepiireistä. Sopiva ryhmän koko on 4-6 henkilöä. Valmennusillan hinta on 40 euroa/henkilö, sisältäen valmennuksen materiaaleineen ja iltateen/kahvin. Kysy lisää ja varaa aika puh. 0400 – 313 941 tai sähköpostilla paivi.elovaara(at)unelmapuu.fi.

VALMENNUSTEN TEEMOJA:

Armollisuuden ilta

Valmennusillan teemana on armollisuus ja itsemyötätunto. Usein olemme aika armottomia itsellemme. Saatamme vaatia itseltämme tai suorituksiltamme lähestulkoon täydellisyyttä ja soimaamme itseämme, jos emme koe siinä onnistuvamme. Ja onko täydellisyyttä edes olemassa? Entä kuka nuo uuvuttavat vaatimukset meille asettaa? Todennäköisimmin ne tulevat ihan omasta päästämme.

Millaista olisi, jos riittävän hyvä riittäisi… ja mitä se sinulle tarkoittaisi? Ulkopuoliset kun eivät yleensä edes huomaa eroa täydellisyyden ja riittävän hyvän välillä. Monelle meistä onkin luontaista tuntea myötätuntoa helpommin muita ihmisiä kohtaan. Millaista elämäsi olisi, jos todella tuntisit myötätuntoa ja hyväksyntää myös itseäsi kohtaan? Missä asioissa ja tilanteissa voisit olla itsellesi armollisempi? Mitä silloin tekisit? Miten tämä ihan konkreettisesti näkyisi elämässäsi? Yhteisten keskustelujen ja omakohtaisten pohdintojen myötä avautuu uusia näkökulmia armollisuuden ja itsemyötätunnon todeksi elämiseen.

Rohkeuden ilta

”Moni olisi kovin mielellään rohkea…  jos  vain uskaltaisi” (Positiivarit)
Entäpä jos uskaltaisikin… ainakin pikkuisen enemmän? Jokaisella meistä on valtava määrä rohkeutta, kunhan vain annamme sen tulla esiin. Leiki hetki ajatuksella, että mikään pelko tai jännittäminen ei olisi esteenä ja sinulla olisi käytössäsi kaikki tarvittava rohkeus ja luottamus – millaista elämäsi olisi, mitä tekisit, millainen olisit? Erään määritelmän mukaan rohkeus on sitä, että tekee vaikka pelkäisi. Pelkoja on toki monenlaisia ja parhaimmillaan ne suojelevat ja pitävät meidät hengissä. Monet pelot voivat kuitenkin olla jo turhia tai aikansa eläneitä, ehkä itse luomiamme, jossain elämän vaiheessa mukaan tarttuneita… pelkoja, jotka rajoittavat elämäänne ja joita emme enää tarvitse, esimerkiksi ”en osaa, en ole tarpeeksi hyvä” jne…

Millä elämän alueilla tahtoisit toimia rohkeammin? Mitä pelkoja et enää halua kantaa mukanasi? Yhteisten keskustelujen ja omakohtaisten pohdintojen myötä saat näkökulmia ja apukeinoja rohkeuden, voiman sekä luottamuksen lisäämiseen ja näkyväksi tekemiseen omassa elämässäsi.

Elämän ilon ilta

Valmennusilta auttaa vahvistamaan ja ylläpitämään elämän iloa omassa arjessa, ihan jokaisena päivänä. Tutkimme elämän ilon olemusta sekä yhdessä keskustellen että itsenäisesti omassa rauhassa pohtien. Mitä se oikeastaan on ja mistä se kumpuaa? Miksi elämän ilon kokemus on tärkeää? Miten löytää uudelleen kadotettu elämän ilo? Miten ilon eri tasot näyttäytyvät muiden tunteiden, myös raskaiden, rinnalla? Miten kuulla oma pohjimmainen sydämen ääni? Mille pohjalle rakentuu oma elämän ilo? Illan aikana löydät ja palautat mieleesi omia vastauksiasi mm. näihin kysymyksiin. Muistat, että ilo on osa sinua… joskus pinnalla pirskahdellen, joskus syvällä näkymättömissä hiljaa väreillen.

Selkeyden ilta

Valmennusilta auttaa luomaan selkeyttä ja tilaa elämääsi. Joskus elämään kertyy niin paljon kaikenlaista, ettei oikein tunnu olevan tilaa hengittää. Tai ajatukset ovat solmussa, jolloin ei näe selkeästi, mihin suuntaan mennä, mikä on edelleen oleellista ja tärkeää, mikä on jo muuttunut turhaksi ja aikansa eläneeksi. Tähän voi liittyä myös riittämättömyyden, turhautumisen ja aikaansaamattomuuden tunteita, kun mieli halajaa kohti jotakin, mutta ei oikein pääse vanhasta irti. Vain tyhjään tilaan voi tulla uutta! Yhteisten pohdintojen ja omakohtaisten harjoitusten avulla voit luoda uutta tilaa ja selkeyttä elämääsi… mieleesi, ajatuksiisi, ympäristöösi, toimintaasi sekä myös tunteisiisi. Selkeässä tilassa asiat loksahtelevat kohdalleen. Tärkeät ja oleelliset saavat uutta väljyyttä ja turhat siirtyvät lempeästi syrjään.

Rentoutumisen ilta

Ilta on nimensä mukaisesti rentoutumishetki viikon kiireiden keskellä. Teemme erilaisia rentoutumisharjoituksia, joista voit poimia itsellesi sopivimmat. Saat ideoita ja oivalluksia, miten voit luoda omaan elämääsi virkistäviä ja eheyttäviä rentoutumisen keitaita.

Mielen vapauden ilta

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille. Ja mielen vapaus. Ja mielen vapaus.” Tämän laulun sanojen myötä ajatuksiini jäi vahvasti elämään mielen vapauden teema. Mutta miksi? Mielen vapaushan on itsestään selvyys… vai onko? Mikä mielen vapautta sitten rajoittaa? Ehkä stressi ja huolet… ehkä rajoittavat uskomukset siitä, mikä on mahdollista, sopivaa tai hyväksyttävää … ehkä elämän myötä muovautunut minäkuva…  Mikä hyvänsä onkaan syynä, mielemme urautuu nopeasti samoihin ratoihin ja samalla rajoittaa elämäämme. Illan aikana opit menetelmiä, joiden avulla voit löytää ja purkaa näitä omaan mieleen rakentuneita rajoja, jotka joskus estävät elämästä oman näköistä ja täysipainoista elämää. Voit vapauttaa ajatuksesi ja mielesi uudelleen vapaaseen lentoon, siivittää unelmasi ja nähdä avarammin.

Unelmien ilta

Unelmien ilta tuo iloa ja energiaa. Unelmointi virkistää ja jopa parantaa kykyämme ratkaista ongelmia. Ja mikä parasta, aika usein unelmat myös toteutuvat, kunhan niitä oikealla tavalla avitamme. Illan aikana opit ajattelu- ja toimintamalleja, jotka vievät kohti unelmasi toteutumista. Teemme harjoituksia, joiden avulla selkeytät, kiteytät ja konkretisoit haaveitasi, sekä luot unelmallesi omaan elämääsi sopivan toteuttamisen polun.

Voimavarojen ilta

Voimavarojen ilta tuo entistä selkeämmin näkyville oman voimasi ja vahvuutesi sekä myös ne asiat, jotka kannattelevat elämääsi. Joskus oma voima voi unohtua. Saatat löytää uudelleen jotain pinnan alle unohduksiin jäänyttä, ja tällainen jälleennäkeminen on riemukas. Vahvistavaa ja voimaannuttavaa tutkimusretkeä teemme mm. mielikuvamatkojen ja NLP-harjoitusten avulla.

Itsetuntemuksen ilta

Itsetuntemuksen ilta on lempeä kurkistus omaan itseen. Enneagrammi-mallin avulla opimme tunnistamaan omia automaattisia ja joskus elämää vaikeuttavia toimintamallejamme ja päästämään niistä irti. Huomaamme omat sokeat pisteemme, ne piirteet, joita emme helposti itse näe, mutta muut näkevät sitäkin selvemmin. Enneagrammi antaa ”yhdeksät erilaiset silmälasit”, joiden läpi katsottuna maailma näyttää hyvinkin erilaiselta. Oma ydin alkaa kirkastua ja armollisuus itseä sekä toisia kohtaan kasvaa.

Mielenrauhan ilta

Mielenrauhan ilta on rentouttava ja selkeyttävä. Teemme rentoutus- ja mindfulness-harjoituksia sekä rauhoittavaa mielikuvatyöskentelyä. Opit ”maadoittamaan” itsesi kaiken hälinän keskellä ja saat välineitä mielenrauhan vahvistamiseen ja ylläpitämiseen arjen pyörityksessä.

Tila